View Single Post
Eski 27-05-2008, 01:38   #57
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Polemik yapmak için yazdığıma karar vermeniz çok normal, yazılarımdan işinize gelen yerleri, görmek istediğiniz gibi alıntılamışsınız çünkü.

Öncesi var birde o yazının,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Hayvanları çok severim ve onlara kötü davranılmasına tahammül edemem. Nitekim kedileri yakalarlarken de kötü davrandıkları için bir kaç kez de uyardım.

Şimdi kediler yeniden toparlanmaya başlıyorlar, bunun için ne yapılabilir?

Bazı komşular çok katı kediler konusunda, küçük çocukları var ve çocukların zarar göreceğini düşünüyorlar.

Çocuklarını hayvanlara düşman yetiştiriyorlar. Kedilere vuruyor çocuklar.
okuyarak anlayabilirsiniz. Uyarmanın dışında kaba kuvvet kullanmak benim tarzım değil..

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Gülme ikonundan benim zevk aldığımı anlamanız, sizin karşınızdaki insanı tanımadan "iğneleme yolu" (parantez içindeki cümleniz) ile polemik yaratma ve tatmin olma duygunuzu belgelemektedir benim için...
Bakın bu ikon; = kahkaha ikonudur. Kullandığınıza göre anlamını biliyor olmalısınız, dolayısıyla insanlar mutlu olduklarında, komik bulduklarında, zevk aldıklarında kahkaha atarlar.. Biz ise internette kahkaha atmak yerine aynı anlamlı olan bu ikonu kullanıyoruz. Yani afedersiniz, zevk aldığınızı yazmışım sadece, buna bir de mutlu olup, komik bulduğunuzu eklemeliydim.

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
İlk mesajınızda, kedilere neler yaşattığınızı kendiniz yazmıştınız... Kedileri yakalayıp çuvala doldurma esnasında, kedilerin keyif aldığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Onların neler çektiğini ve bu hareketin yani kedilerin çuvala konmaması için çevrenizdekileri engellemediyseniz siz de susarak bu sorumluluğa ortak olmuş oluyorsunuz! Sanırım siz de bu esnada tatmin oldunuz! Üstelik bir kez daha savaş başlayacak demişsiniz, demek ki sizin tarafınızdan tekrar kedilere uygulanmaması gereken hareketlere göz yumma durumu çıkacak ortaya... Niye böyle bir topik açma ihtiyacı hissettiniz acaba, yeni savaş taktikleri öğrenmek miydi amacınız?
Bu yazınızdan okuduğunuzu anlamadığınızı **** bana yapıyorsun dediğiniz polemiği, aslında kendinizin yapmaya çalıştığınızı anlıyorum. Zira bu alıntı;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Belediyeyi aramış komşular, siz yakalayın biz gelip alırız demişler. Sonra bahçede beyler tarafından bir koşuşturma başladı. Yakalayıp 40 km uzaklıktaki bir ilçeye bırakmışlar.
bunun kanıtıdır.

Çuvalı felan nereden çıkardınız bunu da hiç anlayabilmiş değilim, bu sizin savaş taktiği dediğiniz şeylerden biri olmasın sakın. Bu arada (siz ne kadar okuduklarınızı anlamamış olsanızda) ben başkaları tarafından yapılan eylemden bahsediyorum, kendi yaptığım eylemi kahkahalarla anlatmıyorum.. (-ki buraya başlık açmaktan ve insanları birkaç kez uyarmaktan ziyade yaptığım bir eylem yok..)

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Niye böyle bir topik açma ihtiyacı hissettiniz acaba, yeni savaş taktikleri öğrenmek miydi amacınız?
Böyle bir başlık açtım çünkü, hayvanlara zarar vermeden bu sorundan kurtulmanın bir yolunu arama ihtiyacı hissettim.

***
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Sabırın ne olduğunu bana açıklayana kadar, siz neden sabır gösteremediniz, onu söyleseniz daha iyi olacak... 3. kata kadar kokular içinde çıkmaya daha fazla dayanamadığınız için harekete geçtiniz; neden daha fazla sabredemediniz acaba? İşte sizin duygularınızla dayanamadığınız kokulara tepki olarak çuval hadisesini tertiplediğiniz gibi, ben de onca emek verdiğim çiçeklerimi korumak ve kurtarmak için böyle bir aksiyon yapma zorundaydım.
Ben sabrettim, yaklaşık 2 yıldır ne bir kediye toprak attım, ne hortumla su sıktım, ne korkuttum, ne çuvalla birşeyler yaptım nede komşuma kaba kuvvet kullandım. Yaptığım tek şey insanları uyarmak ve buraya başlık açmak oldu ve yaşadığım şeyleri üzüntü duyarak aktardım..

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Şimdi yeniden toparlanacak hayvanlar ve yine savaşlar başlayacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Gelen kedilere de malesef aynı şiddeti kullanarak, gerek hortumdan tazyikli suyla, gerekse nemli toprakla yaptığım kartopu şeklindeki bombalarımla hücuma geçtim. Toprak, hedefine çarptığında dağıldığı için zarar vermiyordu ama kedilere inanılmaz bir korku yaşatıyordu.
Aramızdaki fark, yukarıdaki iki alıntıda da olduğu gibi, duygularımıza tercüman olarak kullandığımız ikonlarla bile belli oluyor, dolayısıyla sizinle tartışacak ve buluşacak ortak bir noktam yok. Eğer gerçekten polemik istemiyorsanız, okurken daha dikkatli, yazarken daha gerçekci olursunuz, en azından çuval felan birşeyler uydurmazsınız yani..


Düzenleyen Penelophe : 27-05-2008 saat 13:43
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön