View Single Post
Eski 27-05-2008, 00:23   #55
cetvel
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........ siz yakalayın biz gelip alırız demişler. Sonra bahçede beyler tarafından bir koşuşturma başladı. Yakalayıp 40 km uzaklıktaki bir ilçeye bırakmışlar. Yaklaşık bir ay sonunda hiç kedi kalmamıştı. Fakat 15 gündür felan yine çoğaldılar bugün 14 tane saydım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........ Şimdi yeniden toparlanacak hayvanlar ve yine savaşlar başlayacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........ Meyve ağaçlarındaki ilaçlamaya kadar düşünmenize gerek yok, sizin bu hayvanlara yaşattığınız korkudan aldığınız haz (-ki gülmenizden bir hayli belli oluyor) sizi tatmin ediyora benziyor.
Doğrusu polemik yapmak için yazdığınıza karar verdim... Yazının duygusu olmaz, nasıl anlamak isterseniz öyle okursunuz... Gülme ikonundan benim zevk aldığımı anlamanız, sizin karşınızdaki insanı tanımadan "iğneleme yolu" (parantez içindeki cümleniz) ile polemik yaratma ve tatmin olma duygunuzu belgelemektedir benim için...


İlk mesajınızda, kedilere neler yaşattığınızı kendiniz yazmıştınız... Kedileri yakalayıp çuvala doldurma esnasında, kedilerin keyif aldığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Onların neler çektiğini ve bu hareketin yani kedilerin çuvala konmaması için çevrenizdekileri engellemediyseniz siz de susarak bu sorumluluğa ortak olmuş oluyorsunuz! Sanırım siz de bu esnada tatmin oldunuz! Üstelik bir kez daha savaş başlayacak demişsiniz, demek ki sizin tarafınızdan tekrar kedilere uygulanmaması gereken hareketlere göz yumma durumu çıkacak ortaya... Niye böyle bir topik açma ihtiyacı hissettiniz acaba, yeni savaş taktikleri öğrenmek miydi amacınız?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........
Burada da kediler var ve aç kaldıklarında, aç kalayım ama evimden ayrılmayayım, evimde öleyim demiyorlar, yiyecek bulabilecekleri yeni yerler arıyorlar kendilerine..
Malesef dediğiniz gibi değil, gidip yemeklerini yedikten sonra yine bahçeye gelip istedikleri gibi davranıyorlar... Kendilerine yeni bir yer arama duyguları malesef istanbulda körelmiş çünkü her taraf beton ve araba olunca, buldukları yeşillik alanları ev belliyorlar ve asla ayrılmıyorlar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........

Kimse size, yetiştirdiğiniz bitkileri kediler darmadağın etsin, hayvan deyip sineye çekin demedi, sabır başka birşeydir.. Dediğim gibi aç kaldıklarında, yemek aramak için başka yer bulacaklardır kendilerine, onlar gitmeye karar verene kadar sadece sabretmeniz gerekirdi, onlara inanılmaz kokular yaşatmanız değil..
Sabırın ne olduğunu bana açıklayana kadar, siz neden sabır gösteremediniz, onu söyleseniz daha iyi olacak... 3. kata kadar kokular içinde çıkmaya daha fazla dayanamadığınız için harekete geçtiniz; neden daha fazla sabredemediniz acaba? İşte sizin duygularınızla dayanamadığınız kokulara tepki olarak çuval hadisesini tertiplediğiniz gibi, ben de onca emek verdiğim çiçeklerimi korumak ve kurtarmak için böyle bir aksiyon yapma zorundaydım.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dubief;
........ Çam çiçek gene çıkar kırılan fide için hayvanlara acı vermekmi gerekir Allah aşkına?
Sevgili Dubief, çam çiçek gene çıkar demişsiniz ama bir fıstık çamının nasıl tohumdan çıkıp büyüdüğünü bilmediğinizi anlıyorum bu cümlenizden... Tohumdan çıkartılan bir çam ya da servinin, o aşamada zarar görmesi sizin bütün emeklerinizin mahvolması demektir... İsterseniz size bu sene için fıstık çamı ve servi tohumu göndereyim ve kendiniz yetiştirmeye çalışın, işte o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız!.

Kedilere acı verildiğini nereden çıkardığınızı anlamak mümkün değil!... Acı ve korkuyu aynı saymayın. Bu konudaki tüm mesajları okuduysanız, bir üyenin köpeğinin kedilere olan saldırma aktivitesini anlatması konusunda daha fazla tepki vermenizi beklerdim, çünkü bütün kediler köpeklerin doğal düşmanı olduğunu ve köpeğin her hamlesinin kedinin hayatına kastettiğini içgüdüsel olarak bilirler ve köpek gördükleri zaman yollarını değiştirmeleri gerektiğini anlarlar. Sizce kedinin üstüne köpek salmak mı yoksa kediye hortumla su tutmak mı daha tehlikeli sonuç doğurur?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar;
........ Bahçemi ve ne tür olursa olsun bitkileri ne kadar çok sevdiğimi sanırım söylememe gerek yok. En azından bir yılı aşkın süredir bu sitede bitki severlerle birlikteyiz. Tüm bunların yanısıra bahçemde 6 tane de kedim var. Üstelik bunların 3 tanesi de henüz 1 Buçuk aylık ve çok şımarıklar. Zaman zaman saksıların içerisini karıştırarak toprakları etrafa saçıyorlar, ektiğim soğanları söküp çıkarıyorlar. Daha anlatamadığım birçok yaramazlık yapıyorlar. Hiçbir zaman onlara zarar vermeyi düşünmedim aksine onlarında birer canlı olduğunu düşünerek ve sabırla yaklaşarak sorunların üstesinden gelmeye çalıştım. Kızmadım mı? kızdım tabi ama eziyet etmeyi düşünmedim.
Yukarıdaki mesajlardaki yaklaşımlar doğrusu beni çok üzdü.
Sevgili Buket hanım, belki sizin yaşadıklarınızın on mislini ben burada yaşadım. sizin 6 tane kediniz var, ama bizim onlarca hatta abartısız yemek verilme esnasında sayısı yüze yaklaşan kedimiz var. Soğanlı bitkilere zarar vermiş olsalar, fazla gam yemeyeceğim çünkü soğanlı bitkilerin toleransı, tohumdan yeni filizlenmiş bir bitkiye göre çok ama çok fazladır. Tohumdan çoğaltılmaya çalışılan ve çok narin olan çam türü bitkilerde verilen zarar sonrası bütün emekleriniz heba oluyor... Diktiğim 400 adet fıstık çamı tohumunun sadece 35 tanesi dışında, hepsi imha oldu; nedeni de kedilerin saksıların üzerinde fink atmasıydı!... geri kalan 35 taneside doğal şartlar yüzünden (kuşlar, minik kurtçuklar vs) hemen hemen yarısı ölecek... şimdi bana söyler misiniz, bunca emek vermeye değdi mi sizce?

Kedileri kovalamak onlara eziyet oluyor da, binbir emekle, ancak yılın belli bir bölümünde yetiştirebildiğim bitkileri korumak niye kabul edilemiyor? Zarar vermek yok, kediyi çuvala koyup bilmem kaç km öteye götürmek yok, kedinin kendi iradesi dışında insanoğlunun kararıyla kısırlaştırılması yok, kedinin üstüne köpek salmak yok, sadece bahçeye yaklaştırmamak var! Kediyi bahçeden uzak tutmak için bir parça toprak savurmak ve/veya hortumla su sıkmak sizce eziyet yapmaksa, fazla diyecek bir sözüm yok.


Bu aşamadan sonra, daha fazla polemik olmaması açısından lütfen bana cevap yazmayın (özellikle siz sayın Penelophe), çünkü herkes kendi açısından bakıp durum değerlendirmesi yapıyor ve bu durum uzayıp gidecek böylece. En az sizler kadar canlı sevgisine sahibim ama bir durum tespitinin bu kadar farklı uçlara çekilip gaddar bir insan gibi gösterilmeye çalışılmam anlaşılır bir durum değil. Tanımıdığınız bir insanı direkt yargılama durumu sadece Türkiye'de varolan bir durum ve polemik yaratmak ve kendini her şartta haklı çıkarmaya çalışmak Türk internet kullanıcılarına mahsus bir durum... Az biraz empati yapmak sanırım herkese iyi gelecek.

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön