View Single Post
Eski 26-05-2008, 14:38   #44
cetvel
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Durumunuzu anlıyorum fakat kediler hayvan en nihayetinde. Onlara savaş açmanız hiç hoş değil, bu canlarını acıtmayacak bile olsa. Korkutmuşsunuz ki bence buda canlarını yakmakla eşdeğer..

Yemek veren kişiyi engellemeniz yeterliydi, çünkü hayvanlar yemek bulamadıkları için bir süre sonra zaten kendiliklerinden gideceklerdi..

Evet, onlar hayvan ve kendilerince bir yaşam kültürleri var ve ev olarak kabul ettikleri yerlerden ayrılmıyorlar... Kedinin, binbir emekle yetiştirilen bitkilere ve tohumdan çıkartılmış fidelere zarar vermesine mi göz yummak gerek yoksa verdikleri zararı sineye çekip onlar hayvan demek mi gerek! İşte can alıcı nokta burda! Bu paradoksu aşmak sanırım mümkün değil. Sonuçta bir çözüm bulmak gerekiyor, malesef çözümlerde her insanın hoşuna gidecek türden olmuyor... (mesela meyve ağaçlarındaki ilaçlamada hayvanların yaşam hakkını ellerinden almak oluyor, buna da karşı çıkıyor musunuz, canlarının yandığını düşünüyor musunuz? Dedim ya, çözümler herkesin hoşuna gidecek türden olmuyor.)

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön