Konu: Coyote
View Single Post
Eski 26-05-2008, 10:33   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Coyote

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Bir saksıya gömüverdiğim avokado çekirdeğini unutmuşum ve üzerinden aylar geçtikten sonra birşeyin filizlendiğini gördüm. Önce anlayamadım ne olduğunu biraz toprağı karıştırınca hatırladım. Bir heyecanla başladım nasıl bakıldığını araştırmaya ve işte o zaman ağaçlar.net ile tanıştım. O günden beri buradayım.

Burada neler öğrendiniz?

O kadar çok şey öğrendim ki saymakla bitmez. Bitkilere karşı zaafım vardı zaten buraya gelince daha da arttı. Çoğunun latince adlarını, bakım koşullarını, isteklerini öğrendim. Aslında her başlığı takip etmeye ve ne varsa öğrenmeye çalışıyorum. Ama bonsai olayını kıvıramayacağım sanırım

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Ben bitkilerle amatör olarak ilgilendiğim için bu konuda pek yardımcı olamadım ama bildiğim şeyleri paylaştım tabii. Bilgilerine yenisini ekleyen olduysa ne mutlu bana.

Sizi tanıyalım

Adım Esra. Yaklaşık 3 yıldır Giresun’da yaşıyorum. Eşim buralı ve evlendikten sonra buraya yerleşmeye karar verdik. Çok da iyi yapmışız. Her ne kadar büyük şehire alışsam da burada yaşamayı seviyorum, havası tüm bitkilerime iyi geliyor.

Matematik Mühendisiyim. Fakat yazılımdan hiç hoşlanmadığım için mesleğimle ilgili stajlar dışında bir çalışmam olmadı, sevemedim gitti. Öğrenciliğimden beri ders vermek benim için büyük keyif, onun için burada da matematik dersi veriyorum.

Çocukluğumdan beri kırlarda dolaşıp çiçekleri incelemeye bayılırım. Babam subay olduğu için pek çok yerde oturma şansım oldu. Lojmanlarda doğayla iç içe büyümenin güzelliğini yaşadım. Bu açıdan kendimi çok şanslı hissederim hep. Nereye gitsem çiçek almadan asla geri dönmem. Yurt dışında geçen bir yıllık öğrencilik maceram sırasında bile odamda çiçeklerim vardı. Tabii oradan da çiçeksiz dönmedim.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Günde 1- 2 saat çiçeklerimle uğraşıyorum. Bir seram olsa tüm günümü geçirebilirim ama.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Ben agaclar.net’in bu halinden oldukça memnunum. Çok kaliteli bir site olduğunu düşünüyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Üye olan herkesin foruma aktif katılımlarını önerebilirim.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Çocukluğumdan beri hep bitkilerle haşır neşirim, ufacık bir yeşerme beni inanılmaz mutlu ediyor. En çok kaktüs ve sukkulentleri seviyorum. Bir kaktüs almak için saatlerimi harcarım.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Trajik bir şey yaşamadım çok şükür. Ama en çok hafızama kazınan ve tüm ailenin bildiği ve hatırladığı bir şey var. 4-5 yaşındayken dededemin mine çiçeğinin dibine gömüverdiğim malta eriğinin şu an dedemin bahçesinde hala duruyor olması ve boyumun neredeyse 2 katına gelmesi.

Bir de sırf phalime ağaç kabuğu toplamak için 2 saat yol gidip, uzun aramalar sonucu "hah budur" diye kabuklarını topladığım sarıçamın aslında bir ladin olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şok. Sağ olsunlar praecox ve ephesos imdadıma yetişti de phalimi kurtardım.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Bahçeli bir ev istiyorum artık Sebze ve meyve yetiştirmeye başlayacağım. Birkaç denemem oldu ama yeni denemeler için baharı sabırsızlıkla bekliyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Maalesef çok isterdim ama hiç katılamadım. Resimleri inceliyor ve yazışmaları okuyorum. Ve herkesin toplantılarda çok mutlu olduğunu görüyorum.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Kütüphanemde Cactus and Succulents ve 101 Essential Tips Cacti & Succulents var. Birincisi kaktüs ve sukullent sevenler için faydalı olabilir. Her ay ev bahçe dergisi alıyorum ayrıca.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Sevgili dedem kendisi 90 yaşında ve bir bahçesi var. Çok ayakta duramamasına rağmen geçen sene bahçenin kenarına oturmuş domateslerine su yolu oluşturmak için çapa yaparken öyle mutlu görünüyordu ki. İnanılmaz bir doğa aşkı var. İlkbahar olsa da bahçeme gitsem diye dört gözle bekler. Karıncayı incitmez derler ya aynen öyle biridir dedem.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

gardenweb ve tavsanlar.org’a üyeyim. İlk üye olduğum forum Ağaçlar.net... Düzenine o kadar alıştım ki diğer forumlara hiç bakmıyorum.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Maalesef almadım ve çok isterdim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Hiç sınırı yok. Özellikle ilgilendiğim bir konu varsa saatlerimi geçiriyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Bir tavşanım var üç aydır. Epey zamanımı alıyor. Ve dekoratif boyama ile ilgileniyorum. Bu aralar photoshopa merak saldım, kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım. Türkiye’nin dört bir yanından çok samimi ve çıkarsız bir paylaşım. Gönderdiğiniz kişi ile seviniyorsunuz. Mesela sayın BALIKCI ve Nevsune’ye likapa sözüm var içim içime sığmıyor bahar gelse de bir an önce göndersem.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Keşke Türkiye’nin her ilinde olsa.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz; ağaç, çiçek, kitap, şarkı, müzik grubu/müzik sanatçısı, ressam, şair, film, web sitesi.

Manolya
Mercan Çiçeği
Büyücü- John Fowles
Bu İş Çok Zor Yonca – Bülent Ortaçgil
Vega
Claude Monet
Murathan Mungan
Kayıp Balık Nemo
Agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön