View Single Post
Eski 25-05-2008, 23:57   #37
cetvel
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maloha Mesajı Göster
bizim arka bahçede de bir kedi hanedanlığı varönceden iki apartman ötede boş bir arsa vardı sokak kedileri ordan arka bahçelere girer sonra acıktıklarında dışarı çıkıp çöpten yemek yerlerdi.sonra bi gün o arsa apartman yapıldı ve o kediler apartmanların arka bahçelerinde tıkılı kaldı.4-5 nesildir geçinip gidiyorlar.ama işin kötü tarafı bitkilerimi sürekli kırıyorlar.kıyamete kadar böyle sürcek galiba kaçış yok
Bu durum benim de başımda var... İstanbul Ataköy'de kendini hayvansever zanneden insanlar, yemek artıkları ve hazır kedi mamalarını kafalarına göre çevrede kedilere veriyorlardı. Bu hayvanseverlik değil, bu bana göre işgüzarlık, çünkü bu tip insanların arkalarında bıraktıkları pisliği temizleme huyları yok. Başkalarının özel mülküne izinsiz girmeleri de hukuksuz olmalarının bir örneği...

Bir tane bayan da durmadan bizim arka bahçenin köşesinde ağaç dibine makarna döküyordu. Kadın yaşlı olduğu için önce ses çıkarmıyordum ama baktım iş rayından çıkmaya başladı, duruma el koyayım dedim. İğrenç bir kedi pisliği kokusu ve yemek artıklarının güneş altında durmasından mütevellit yayılan bozuk yemek kokusu çekilmez bir hal almaya başlamıştı. Bizim apartman toplam 6 daire ve genelde yaşlı insanlar olduğu için birşeyler yapamıyorlardı. Kadına uygun bir dille benim bahçemde yemek veremeyeceğini söyledim; kadın utanmaz bir edayla kendi apartmanlarında kızdıkları için burada verdiğini söyleyince, ben de yarın da yemek vermeye gelde bak ne yapacağımı gör deyip bağırmaya başlayınca çevredeki insanlar araya girip "yapma evladım, yaşlı kadınla bir mi oluyorsun" diyerek ortamı sakinleştirmeye çalışmışlardı. İş inada binmişti. Tabi ertesi gün olmasını iple çekiyordum çünkü kadın her zamanki saatinde çevresinde onlarca kedi ile yine gelecekti. Kadın laftan anlamadığı için konuşmaktan ziyade "aksiyon gerekiyor" diye düşünüp plan yaptım.

Malesef kaba kuvvet kullanarak, kadını yemek vermesini engelleyerek bahçemden uzaklaştırdım... Gelen kedilere de malesef aynı şiddeti kullanarak, gerek hortumdan tazyikli suyla, gerekse nemli toprakla yaptığım kartopu şeklindeki bombalarımla hücuma geçtim. Toprak, hedefine çarptığında dağıldığı için zarar vermiyordu ama kedilere inanılmaz bir korku yaşatıyordu.

Bu sene bahçenin çevresine yaklaşık 2 metre yüksekliğinde helezon tel yapıldı. Apartman toplantısında artık kedilerin bahçeye giremeyeceğinden bahsediyorlardı ama telin altındaki bir karışlık açıklığı hesaba katmadıkları için gelen kedileri görmezden geliyorlar. Benim için tekrar aksiyon başladı çünkü kediler çiş yaptıkları yerleri kendi bölgeleri ilan edip o bölgeden ayrılmıyorlar. Kedinin bir tanesi benim servi tohumlarından fide çıkarttığım saksıma musallat oldu. Hergün gelip o saksıyı eşeliyor, hacedini gideriyor sonra üstünü kapatıp gidiyor. Bütün servi fidelerimin içine etmiş oldu ******!. Sonrada dinlenmek ve güneşlenmek için fıstık çamı tohumu diktiğim 400 adet minik saksının üzerine yatıyordu. Defalarca saksılarımı devirip, içindekilerin ortaya dökülmesine sebep oldular, gecede burda sabahlıyorlardı. Her sabah uyandığımda dökülen saksılarımı görünce cinnet geçirmekten beter oluyordum.

Geçen seneki toprak bombalarım tekrar devreye girdi, son 20 gündür bahçede sağa sola nasıl koşup kedi kovalıyorum bir görseniz; anlatamam. Sonuç?...

Sonuç ****** insanoğlunun zaferiyle noktalandı. Telin altındaki bir karışlık mesafeyi de önce parke taşları, üstüne de toprak dökerek kapattım. Böylelikle zaferimi perçinlemek istedim.

Ama olan benim fıstık çamlarına oldu, 400 saksıdan çıkan fide, topu topu 30 tane, onların da yarısını fire veririm diye düşünüyorum, ama inşallah seneye daha çok fıstık çamı ve servi elde edeceğim, çünkü kedilerle nasıl başedeceğimi biliyorum.

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön