View Single Post
Eski 25-05-2008, 08:59   #1
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
flyingimam / bitkilerimdeki hastalık ve zararlılar

Todor, resimleri küçülttüm. max resim boyutu 650 piksel oldu, daha da küçültmeli miyim?

Merhabalar, en sonunda makro çekim yapabileceğim bir kamera ele geçirdim, ve balkonumu istila etmiş en az 2 çeşit zararlı ve bunların pek çok farklı çiçeğim üzerindeki zararlarını olabildiğince büyük fotoğraflarla resimledim. her çeşit çiçekte birden çok patolojik durum olduğu ve belkide her bitkiye zarar vermeyecek ayrı ilaçların bulunması gerekebileceğinden bu konunun ayrı bir başlık hakkettiğini düşündüm, eğer yanıldıysam yöneticiler başlığı uygun gördükleri yere taşıyabilirler.

resimler çok büyük, ancak buna rağmen zararlılardan biri ayrıntılı çıkmadı, ayrıntıları da yutabileceğinden resimleri kalıcı olarak küçültmek istemedim, büyük resimleri bir imagehost kullanarak koyuyorum, umarım ayrıntılar yeterince belirgindir.

ilk problem geçen sene aldığım ancak sanırsam güneşi az almasından dolayı açmayan sellukayla ilgili. sellukanın üzerinde devamlı olarak bir karınca trafiği var ve sanırım bu zararlıların sellukama bulaşmasında biraz da onlar etkili oldu. ilk resim sellukanın sapındaki ne olduğunu anlamadığım kabartılarla ilgili, acaba kabuklu bit olabilirmi? ne yapmalı?

çıkıntıların uzunluğu max 1 mm



sellukanın ayrıca yapraklarının bir kısmında da deformasyon var, bu sanırım ağ yapan böcekler nedeniyle ortaya çıkıyor, karıncaların da bir katkısı varsa bilemiyorum.



bu da sellukanın yaprağında yakaladığım yeşil bir böcek, sanırım emici ağız yapısına sahip, ve uçabiliyor. ancak arap sabunu, sarımsaklı veya kırmızı biberli su bu böceklere çare olamadı, ne kullanmalıyım?
böceğin uzunluğu 4 mm, kalınlığı 1 mm veya daha az.



bahsettiğim ağ yapan küçük böcekler, bu makro çekimde bile un tanesi kadar çıktılar, ancak bulaştıkları her yaprakta deformasyon ve sararma meydana getiriyorlar. arap sabunu kısa süreli bir çare oluyor. bu resimde çin feneri filizimin üstünde görünüyorlar. yaprakların gerçek uzunluğu 1 cm.


Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön