View Single Post
Eski 23-05-2008, 17:09   #19
gurses70
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2008
Şehir: karaman
Mesajlar: 12
AĞAÇ sevgisiböylemi olur

arkadaşlar cümlenizi selamlar saygılar
aman efendim mersin falanca yerde 1200 yıllık bir ağaç varmışda ona pilaket çakmışlar, biride üç metre çapındaymış bunlar iş deyil.
karaman gülkaya ,güldere ,başharman , dere köylerinde 2007 yılından beri bu köylerde meşe ormanları boğaz vadi içinde meşelerle dolu idi .buralarda köylülere or köy adı altında köylülere sığır koyun verdiler , beş on yıl geçince başladılar ormanları kesmek için ihaleler ,neymiş efendim REHEBİLİTASYON yapılacak köylü emmin nerdenbilsin keseceklerini olur dediler .kesmeye başlayınca olmaz dediler ama iş işten geçmiş, onaylandı dediler o zaman biz keseriz başkaları kesemez dendi kölü emmin kendi elleri ile 150 ,200 devrinde meşeleri ( kabaağaç deriz ) kestiler yıl 2002 ,2008 yılı oldu altı yıl oldu elli cm süymedi , ve fidanda dikilmedi .
gülkaya köyündede 800 yıllık ceviz ağaçlarını 2007 ,20 temmuzda cevizleri meyveleri ile kestiler. mvk mevlit akgüne tel ettim bildirdim fakat o dahi durduramadı orman bölge müdürlükleri ayrı bir devlet . devlet üstü devlet olmuş bakanlarla beraber değişmesi gerekir .
orman olmayan köylere niye or köy kredisi verilmiyor ?
or köy verilen yerleri bir araştırınız bakın bakalım ne kadar ormanları var kesilecek önceden parsellenmiş yerler sanki. basındanda duyulmuyormu ormanların yüzde 85 insanlar çıkarıyor diye .
kesilmiş ağaçların kütükleri ile övüneceğimize , orman olamayan alanların nasıl orman yapıldığına ne kadar büyüdüğüne önem verelim. gerçekten dikilip yetiştirilmiş ağaçlarımızla övünelim.

bölgelerden fotoları buraya atabilirsem fotoları atacam , atamazsam ( aginli ) diye aratın son sayfalarda bölgemizdeki ormanların halini görün.
birde bu sitede fotolar doğrudan görünmesi için ne yapmamız lazım ,doğrudan görünse iyi olacak zaman kaybı omıyacak.
selam ve saygılarımla hoşca kalın sağlıklı kalın.


Düzenleyen gurses70 : 23-05-2008 saat 17:17 Neden: foto ek
gurses70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön