View Single Post
Eski 23-05-2008, 00:45   #9
Wallnut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Selamlar.
Katlanabilirseniz sizlereAklınıza gelen herşeyden soslarla arkadaşlarımızın aldığı tohumlardan ürettiklerinden bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacagım.
1-Tomates sos.(Chınese)
Malzemeler.1 ç.kaşığı zeytin yağ.1 ç.k. tereyeğ.1 diş sarmısak.1 orta boy sogan.1 yaprak kereviz sapı.2 büyük boy olgun domates.Yaprak feslegen(arzu edildiği kadar)Tuz ve karabiber.
Z.yağinı tavaya alınSarmısak,sogan,kereviz sapı(yapraklarıda olabilir)ince doğranır.Tavada hafif ateşte 15-20 dk sote yap.(Soganları öldür mü denir ,sarart mı denir o kıvamda işte).Doğranmış domatesleri ilave et.hepsi bütünleşinceye kadar pişir.Teryağı nı feslegen yapraklarını,tuz ve karabiberi ilave et.Koyulaşıncaya kadar ateşte tut.

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön