View Single Post
Eski 22-05-2008, 21:15   #71
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estella Mesajı Göster
Merhabalar oakland arkadaşımızın fikirlerine katılıyorum. Benim bahçemde on yıldan fazladır var köstebek, onlardan kurtulmak için bir şey yapmadım.Bu zaman süresince artmadı da..Diğer hayvanlarla ( yılan ,fare,sarıca arı,yuva yapan alakarga...)mutluyuz..Dünya tek bizim değil ,onların da onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz, zaten o ürünün senin olduğunu nerden bilsin ?Onların verdiği zarar,insanların verdiği zarardan ne kadar az olduğunu düşünün...Ben öyle düşünüyorum;poşetini alıp hususi meyvalarımı ,sebzelerimi toplayan insanlar.Köstebeklerin verdiği zarar, şimdiye kadar birkaç biber , patlıcan fidesi.Yirmi tane fide bir ytl.olduğuna göre ,ne kadar zarar verdiğini görüyoruz değil mi?
Diğer orman içindeki meyva bahçeme ise domuz ve sansar geliyor. Domuz bu kış o kadar güzel sürmüş , fidanlara hiç zarar vermemiş.Burda da insanların verdiği zarar çok fazla ,ama onlara karşı bir şey yapamıyorsunuz.
Aslın da haklı sayılırsınız ancak meyve ağaçlarının diplerini talan etmiş bütün köklerini dışarı çıkarıp kurumalarına sebebiyet veriyordu. Vermiş olduğu zarar sadece sebzelerle sınırlı olsa neyse, gerçi biz de köstebeklerle ilgili bir çalışma yapmadık sadece meyvelerin diplerini doldurup biraz gübre biraz da suyla geçiştirdik. Nede olsa onların da bizler kadar yaşamaya hakları var değilmi. Belki de benim bilmediğim bir çok faydası vardır, mesela toprağı havalandırmak **** kurtları yemek gibi.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön