View Single Post
Eski 19-05-2008, 18:33   #26
eylems
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Sebzeler yıkanarak kurutulabilir ****** ama yıkamak sebzeyi temizleme anlamı getirmez çünkü kurutma esnasında bir sürü toz zerreciği üzerine yeniden yapışır helede yıkarsanız üzerindeki su tabakasına daha iyi yapışır. Bizim memlekette kurutulacak sebze **** meyve asla yıkanmaz,yıkama işlemi yenileceği zaman yapılır.Bilimsel olarak neden yıkanmadığını tam olarak bilmiyorum ama yıkanıp kurutulan sebze **** meyvelerden tam sonuç yani orjinal sonuç alınmıyor.Asma yaprağını kuruturken kesinlikle yıkamanızı tavsiye etmem.Balkonu olmayanlar pencere kenarına sıra sıra kurutma dizgelerini asarlar.Yaz ve yaz sonuna doğru herkesin pencere önleri boncuk gibi süslenir bizim oralarda.Hergün bahçeye çıkart sora akşam topla derken kurutmaya çalıştığınız sebzelerde yırtılmalar olur(biber,patlıcan vb.).Mesela asma yaprağı dizgelerini kurutma için astığınız yerden pişireceğiniz zamana kadar yerinden oynatmamalısınız.Pişirme evvelinde haşlama suyunu atmak pek tabikide içerdiği gıdaları azaltacaktır ama nahoş koku ve tatdan dolayı yeme isteğiniz azalacaktır bu sebeple bir taşım kaynatmakta yarar olacağını beğenmediğiniz kokunun ve acımsı tadın yok olacağını düşünüyorum.birde kurutma işlemi biten sebzelerinizi parçalanarak ve serilip kurutulanları bez torbada bir yere asarak;iplerde dizge olarak kuruttuklarınızıda duvara asıp üzerine tülbent tarzı bir örtü ile muhafaza etmenizi tavsiye ederim.Kimileri poşette saklıyor ve sonuç küflenme ile tamamlanıyor.Biber,patlıcan vb. güneşte öyle kurumalıdırki ipinden salladığınızda tıkır tıkır sesler çıkarmalıdır.


///////////////////////////////////////////////

Sebzeler yıkanarak kurutulabilir ****** ama yıkamak sebzeyi temizleme anlamı getirmez çünkü kurutma esnasında bir sürü toz zerreciği üzerine yeniden yapışır helede yıkarsanız üzerindeki su tabakasına daha iyi yapışır.

Bizim memlekette kurutulacak sebze ya da meyve asla yıkanmaz,yıkama işlemi yenileceği zaman yapılır. Bilimsel olarak neden yıkanmadığını tam olarak bilmiyorum ama yıkanıp kurutulan sebze ya da meyvelerden tam sonuç yani orjinal sonuç alınmıyor.

Asma yaprağını kuruturken kesinlikle yıkamanızı tavsiye etmem.Balkonu olmayanlar pencere kenarına sıra sıra kurutma dizgelerini asarlar.Yaz ve yaz sonuna doğru herkesin pencere önleri boncuk gibi süslenir bizim oralarda.

Hergün bahçeye çıkart sonra akşam topla derken, kurutmaya çalıştığınız sebzelerde yırtılmalar olur (biber,patlıcan vb.). Mesela asma yaprağı dizgelerini kurutma için astığınız yerden pişireceğiniz zamana kadar yerinden oynatmamalısınız.

Pişirme evvelinde haşlama suyunu atmak pek ****** de içerdiği gıdaları azaltacaktır ama nahoş koku ve tatdan dolayı yeme isteğiniz azalacaktır bu sebeple bir taşım kaynatmakta yarar olacağını beğenmediğiniz kokunun ve acımsı tadın yok olacağını düşünüyorum.

Bir de kurutma işlemi biten sebzelerinizi parçalanarak ve serilip kurutulanları bez torbada bir yere asarak; iplerde dizge olarak kuruttuklarınızıda duvara asıp üzerine tülbent tarzı bir örtü ile muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Kimileri poşette saklıyor ve sonuç küflenme ile tamamlanıyor.

Biber,patlıcan vb. güneşte öyle kurumalıdır ki ipinden salladığınızda tıkır tıkır sesler çıkarmalıdır.


Düzenleyen malina : 20-05-2008 saat 17:17 Neden: paragraf
eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön