Tavuklu Enginar
Malzemeler
-6 adet temizlenmiş enginar
-500 gr. kemiksiz tavuk incik
-2 adet limon
-2 yemek kaşığı un
-Zeytinyağı
-Tuz
-Su
Yapılışı
İncikler istenilen büyüklükte doğrandıktan sonra zeytinyağında 3-4 dakika pişirilir. Enginarlar 4'e bölünür **** 1 cm eninde jülyen doğranır ve tavuklara eklenerek, 1-2 dakika daha pişirilir. Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edilir İki limonun suyu sıkıldıktan sonra 2 yemek kaşığı unla homojen bir karışım yapılır. Bu karışım yavaş yavaş yemeğe ilave edilir, tuz da eklendikten sonra orta ateşte 25 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
Değişik bir tad, çok severim hatta enginarı bu tarifle sevdim.
Zamanınız varsa bu yemeği bir gün önceden yapıp, birgün buzdolabında beklettikten sonra servis ederseniz daha da lezzetli olacakır. Afiyet olsun..