View Single Post
Eski 18-05-2008, 11:00   #282
tugo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2007
Şehir: Tuzla/İstanbul
Mesajlar: 389
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eeylems1977 Mesajı Göster
Sayın tugo, nilüferler havuzunuzda çok güzel görünüyorlar.Genetiği ile oynanmışmıdır mantığı ile soruyorum; aldığınız nilüferleriniz yavru yapıyormu?ortalama yavru sayısı verebilirmisiniz?eğer yavru yapıyorsa bu yavrularda çiçek açıyormu?
Bende daha ilk sezonları, bu nedenle henüz gözlemleme olanağım yok. Bu arada üyemiz uyar11 daha önce 27 nolu mesajında, elle müdahale ederek döllenmeyi gerçekleştirdiğinden bahsetmişti. Tabii nisbeten kapalı bir konteynırda yaptığı için, ertesi sezon neticesini rahat görebilmiş. Benimkiler havuzda, yavrulasa da fark edemiyebilirim, çünkü koiler taze salatayı çok seviyorlar) bana kalırmı bilmiyorum.

Tabii ben de konuyu iyice öğrendikten sonra, tohuma kaçacak olanları korumalı bir kaba alabilirim. Ancak nette bu tip şeyler hep konuyu iyi bilenler tarafından belirli bir seviyede anlatıldığı için, ben gibi yeni öğrenenlerin olayı kavraması zor oluyor. Mesela çok yerde, tohumlanan çiçeği alıp saf suya koyun diyorlar ama nasıl, saksısı ile olmaz herhalde, keserekmi?

Bir başka yabancı kaynakda, kapanan çiçek, sapı düz bir şekilde batıyorsa döllenmemiştir ama eğer sapı öndüle gibi kıvrılarak batarsa bilin ki döllenmişdir diye yazıyordu. Yani, sırf bu enteresan bilginin geçerli olup olmadığını öğrenebilmek bile beni heyecanlandırıyor.

Tecrübeli bir arkadaşımız bilgilendirirse çok makbule geçer.

Bu arada,dünkü mesajlarda temizlik yapan yöneticilerimize teşekkürler.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön