View Single Post
Eski 18-05-2008, 03:13   #5
YorkerJenny
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-05-2008
Şehir: New York
Mesajlar: 32
Urununuzu nereye satmayi dusunuyorsunuz. Ornegin, luks restaurantlarin ascilari her zaman ilginc sebze ve meyva ararlar ve sadece onlara uretim yaparak yusek gelir getirecek cesitler uzerinde yogunlasabilirsiniz. Ama diger yandan bu tohumlar yurtdisindan gelecgei icin sizin ikliminize uyumu nasil olur vs gibi riskli konular da var.
Organik tarim konusunda uzmanlasabilirsiniz. Ama tabi bu oncelikle tarlanizda en az 3 yil boyunca tum kimyasal gubre ve ilaclama kullanilmamis olmali, ve daha sonra organik sertifikasi almaniz gerek gibi bir suru detayi da var.
1 veya daha fazla tohum sirketine tohum uretim amacli ekim yapabilirsiniz.
Parfum, ilac sirketlerine tibbi degeri olan otlar yetistirebilirsiniz. Ornegin kekik gibi.
Sanirim bolgenizdeki ciftcilerle konusup, ayrica market, pazarlari dolasip bir pazar arastirmasi yapmak, fiyat tesbiti yapmak kesin bir karar vermeden once ise yarar. Bir de dedndigi gibi tum yumurtalari ayni sepete koymayin. Her bolgenin kendine gore modasi var. Oldukca buyuk bir araziniz var, degisik seyleri test amacli deneyebilirsiniz. Unutmayin ki, siz herseyi mukemmel yapsaniz da dis etkenler, iklim, yagmur orani, asiri sicak gunler vs, herseyi cok dramatik olarak etkiler.

YorkerJenny Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön