View Single Post
Eski 17-05-2008, 21:28   #12
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Eğirdir de Çapak dediğimiz büyük boy Sazan balıklarının içi temizlendikten sonra hazırlanan iç pilavla doldurulur ve karnı dikilir;daha sonra dışı 1 cm kalınlığında tuz harcı ile kaplanıp fırına verilir. 2,5-3 saat gibi bir zamanda fırından alınır. Tuzu temizlendikten sonra dilim dilim servis edilir.Balığın ince kılçıkları erir kalın kılçıkları ise servis eden kişinin mahareti ile çıkarılır.

Yörenin kalabalık grup toplantılarında baş yemeklerinden biridir. Bir balıktan ortalama 15-17 porsiyon civarında Dolma çıkar. Yolunuz düşer ve zamanınız bol ise Eğirdir Yeşilada daki restaurantlarda tadabilirsiniz.

O Restaurantlarda benim favorim ise incecik kalem kalınlığında haşhaşlı bulgurla doldurulmuş YAPRAK SARMA dır.Özellikle bu mevsimde taze asma yaprakları ile yapılır.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön