Fasulye kurutmak
Sayın üzüm,size bir zahmet daha çıkardım sizin ilginizi çekeceğini düşünüyorum.Bizim oralarda gerek ipe dizerek gerekse kırıp fasulye kuruturlar.Pişirildiğinde çok lezzetli olur.Sayın üzüm, özellikle bahçenizdeki kuzinede kemikli et ile müthiş olur.
İçi taneleşmiş fasulyeleri kırıp bir bez üzerinde seyrek biçimde serip gölge bir yerde kurumaya bırakıyorsunuz.Aradabir karıştırmak gerekli.
İpe dizmek içinde içi taneleşmemiş turşuya konulabilecek tarzda körpe olanları uzunlamasına bıçakla dilip ortadan kesiyorsunuz ve ipe diziyorsunuz biber,patlıcan **** asma yaprağı gibi birbirine değmesini engelleyerek gölgede kurutuyorsunuz.
Her iki kurutma biçimi için sebze asla yıkanmamalı.
Pişirmeden evvel ön haşlama yapmalısınız.(Bıçakla dilinip ipte kurutulanlardan kışın yumurtali kavurması çok güzel olur.)
Düzenleyen eylems : 17-05-2008 saat 18:43
Neden: seyrek yerine seytek olmuş
|