View Single Post
Eski 16-05-2008, 12:51   #7
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Ben de sebzeyi ve meyveyi sadece mevsiminde almaya çalışıyorum ve doğal olmayan ürünleri kullanmıyorum. Ürünlerin ambalajlarını mutlaka okurum ama o kadar kelime oyunu yapılıyor ki, yanılmak çok kolay. Bazı ürünlerde "Koruyucu madde kullanılmamıştır" deniyor, ama bu başka katkı maddesi kullanılmadığı anlamına gelmez ki.Kokuların çoğu doğal değil, kurabiyelerdeki tereyağı kokusu için bile bir madde kullanılıyor. Hazır çorbalarda da asıl cezbeden bence kokusu ama bu kokunun ve tadın etten ve sebzeden geldiğini düşünmüyorum.

Yeni evlendiğimde acemiliğin ve çalışmanın bahanesiyle arada hazır çorba tüketirdik ve tavuk suyu tabletlerden kullanırdım. İlk hamileliğimde paketlerden birinin kenarında çok çok küçük yazıyla hamilelere tavsiye edilmediğini okumuştum (Şu an kullananlar panik olmasın, 12 sene önceki formülü kesinlikle çok farklıdır), o günden sonra mutfağıma sokmadım.

Aynı şekilde soslara da hiç güvenemiyorum, varsın salatamın, etimin tadı muhteşem olmasın, gereğinden fazla da tuz almayayım.


"Bizim ülkemizde her mevsimin yemeğe tat verecek o kadar çeşit sebzesi, otu varken doğalını kullanalım; bırakalım, yapay olanı elmayı taneyle, karpuzu dilimle satan ülkeler kullansın." derim.

Herkese ve gelecek nesillerimize sağlıklı günler dilerim.


Düzenleyen Kiraz : 13-10-2012 saat 12:16
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön