Konu: Madımak
View Single Post
Eski 16-05-2008, 05:14   #3
eylems
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Madımak-maşmak

Bizim oralarda madımak yerine maşmak derler.Toplaması ayıklanması tam sabır işidir ama iş yemeye gelince çok lezzetli olması zahmetini unutturur.İstanbul'da yeşillik alanlarda madımak göremedim ama pazarlarda ve büyük marketlerin reyonlarında konservesini görüyorum.Bizim memlekette kış için kuruturlar.Koyu ayranlı çorbasını yaparız kışları sıcak içimizi ısıtır, yazları soğuk çorbası serinletir.
1 su bardağı kırık pirinç(ufak)
2 su bardağı (dolu dolu) madımak
2 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı su
isteğe bağlı miktarda tuz.
madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişmiş harç sıcakken veya soğukken koyu ayran eklenip servis edilir.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön