View Single Post
Eski 11-05-2008, 22:53   #8
arodopman
Ağaçsever
 
arodopman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2004
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 82
Sayın Denizakvaryumu,

Açtığınız bu konu ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yıllardır düşlerini kurduğum böyle bir yaşantıyı birinci emekliliğimde gerçekleştiremedim ama umarım ikincisinde başarırım. Şartlar el verirse tabii ki.

Yurt dışında sıkça rastlanılabilen bu tür yerleşiklikler ülkemizde nasıl bir gelişme gösterecekler bilemiyorum. Her şeyden önce ben bunun bir kültür sorunu olduğu düşüncesindeyim. Bu yaşantıyı seçecek kişilerin geçici bir heves, moda veya kentten kaçma dışında bir yaşam felsefesi olarak benimsemesi gerektiğine inanıyorum. Hayli zorlu bir bilgilenme, fiziksel ve ruhsal hazırlanma sürecinin geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

‘’EKOFELSEFE’’ başlığı altında pek çok ayrıntıyı kapsamına alan düşünce ve yaşama şeklini oluşturmaya etkili olabilecek bir yazı dizisini bu ay çıkacak bir dergide irdelemeye başladım(Dergi yayınlanınca yazıyı buraya da asarım). Ekofelsefenin bireysellikten öte anonim bilgi birikimleri ve deneyimlerle şekillenip gelişebileceğini düşünüyorum. Ortak aklın çıkarımlarını burada birbirimizle paylaşabilirsek umarım iyiden, doğrudan, güzelden yana daha çabuk yol alırız.

Belli mi olur belkide sizin yaptığınız bu başlangıç yeni projeler, yeni eko-köyler, yeni yaşam tarzlarının oluşturulmasına ön ayak olur. Ekolojik-Ekonomik-Sağlıklı günlere merhaba deriz…

Saygılarımla

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön