View Single Post
Eski 11-05-2008, 21:38   #12
Wallnut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Merhabalar.
Bende ABD ye gidince Sap kerevizi öğrendim.Amarikalı arkadaşın annesinin resteorant'ında onların isteği üzerine işimden kalan boş saatlerde ve Cts.Pazar günleri mutfak şefliği ve menejerliği yaptım,sonra da iki sene iyi ücret verince de devamlı olarak çalıştım.(Tr de 5 sene resteorant işlettim)1999 depreminde buraya üç aylığına geldim ve işi bıraktım.Sonra kendi mesleğimde çalışmaya devam etttim.
Sap kerevizi çiğ olarak yiyorlar.Özel soslarıyla.Birde peynirle yapılan meze türü garnitürleri var.Uygun bir zamanda anlatırım.
Oradan tohum getirmiştim.İki senedir burada üretiyorum.Bu sene cok ektim tohum almak icin.İsteyen arkadaşlarasezon sonun da verebilirim.
Bizdeki kök kerevizin fidelerini ekmeden kök saplarını kısaltmazsanız kök yapmaz.Bir de zamanında ekilmezse vede gece ve gündüz sıcaklık farkı 10 dereceyi gecen yerlerde fideler kök yapmadan tohuma kalkıyor genellikle.Saygılar.


Düzenleyen Wallnut : 13-05-2008 saat 23:06
Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön