View Single Post
Eski 11-05-2008, 12:58   #11
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Güzel olan her yer ölmeye mahkum.

Merhaba.

Sn kaju,

Bütün endişelerinize katılıyorum. Benim görüşüme göre, Belediyelerin ilk amacı hizmet etmek değil, bölgede oluşan rantı kendi işbirlikçilerine sunmak. Bazıları bunu kaldırımları söküp yaparak,bazıları laleler dikerek bazıları ise müteahhitlik hizmetleriyle bazıları da imara açtıkları alanlar ile sağlıyorlar.

Bu icraatların sonucunda da bölgenin önce nüfusu artıyor.İnsanların ihtiyaç duyduğu hizmetler daha sonra arkalarından geliyor.Şehir yaşamındaki alışkanlıklarını böyle doğal ve güzelliklerle dolu beldelere taşıyanlar, oralarda önce marketler sonra içinde sinema salonları bulunan büyük alışveriş merkezleri kurarak esas ihtiyaç duyduğumuz güzellikleri yok ediyorlar.

Elde edecekleri rant için bütün bir bölgenin yok olmasına razı bu kişiler
Daha sonra bir başka güzelliği yok etmek üzere o bölgeden ayrılıp başka yerler arıyorlar. Benim şahsi fikrim şu; birkaç ulaşımı zor ve vahşi yerin dışında, güzel ve doğal olan hiçbir yerin bu açgözlü zihniyetten kurtulamayacağıdır.

Bunun adını bazıları medeniyet koymuş. Ama eskiden masmavi ve berrak akan Şahinderesi Temmuzda simsiyah akıyor. Denize girilemiyor.Durum ortada. İşte medeniyet işte bir de icraatlarından dolayı şehircilik ödülü alan başkanların icraatları.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön