View Single Post
Eski 11-05-2008, 09:55   #3
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Sayın Aykutalp, en azından yaşadığınız aksiliklerin sizin içinizdeki hevesi kırmaması güzel.

Bu aksiliklerin çoğuna tecrübesizliğiniz ve sorunu nasıl çözeceğinizi bilmeyişiniz sebep olmuş.

Açelyaların bakımı kolay değildir. Forumda bununla ilgili pek çok mesaj bulabilirsiniz. Öncelikle torfa dikili oldukları için su almaları problem olur. İç mekanları hiç sevmezler. Yarı gölge bir balkonda bol sulayarak tutmalı ve çiçekleri geçince harcına toprak ve torf karıştırdığınız bir saksıya geçirmeliydiniz. Hastalık içinse başınıza gelince hemen bir fotoğraf çekip gösterirseniz fikir yürütürüz.

Salon gülü diye birbitki yoktur. Bodur güller de dış mekan bitkisidir, hepsi dışarıda durmalı. Evde ölür. Güle nasıl bakıyorsanız ona da öyle bakım yapmalısınız. Yine forumda gül yetiştiriciliği ile ilgili çok detaylı bilgi bulacaksınız. Bu arada güllerin genetiği ile oynanmıyor. Bu çok pahalı bir teknoloji, ancak tohumdan yetiştirilen bitkilere ve besin olarak kullanılanlara uygulanıyor. Güllerin bodurluğu çeşit özelliği, ayrıca pek çok özellik de ıslah çalışmaları sonucu elde ediliyor.

Soğanlı- yumrulu bitkilerinizi de buradaki önerilere uygun yetiştirmelisiniz.

Yine tohumdan yetiştiricilikle ilgili özel başlıklarımız mevcut. Çimlenmeyi sağlayan koşullar gerçekleşmemiş olmalı. Sonra da fideciklere gerekli bakım gerçekleşmedi herhalde.

Malta eriğiniziniz için üzüldüm. ama bakın bu neyi gösteriyor, demek siz çekirdekten koca bir fidan yetiştirmeyi başarmışsınız.


Buket Hanım'ın ortanca önerisi çok yerinde. Bu arada tohumdan yetiştirilmiş sardunyaları da denemelisiniz. Yine mevsim çiçekleri petunyalar, kadifeler de sizi üzmez. Zaten ömürleri iki-üç ay kadardır ama bu sürede sizi şenlendirirler. şu aşamada tohum ekmeyiniz, hazır fide fidan alınız ve tecrübenizi arttırınız. Yetiştirmeye sonra geçersiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön