View Single Post
Eski 10-05-2008, 19:37   #46
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Sayın Preaecox,
"plastik balyaların geri dönüşümü gibi çevreci görünmek amaçlı bir davranış" demişsiniz. Aslında çevreci görünmek gibi bir dertleri yok. Amaç sadece para kazanmak, kar etmek. Bu günlerde petrol fiyatları malum. Geri dönüşüm karlı bir iş.
Ama size teşekkür ederim. Onlardan hesap sorabileceğim verileri bana verdiniz. Yalnız benim internetten araştırdığım kadarıyla bu küçük ülkeler, demokrasi konusunda harikalar yaratıyorlar.
Aslında demokrasi konusunda değil de doğa konusunda harikalar yaratmalı, yaratmalıyız.
İşin aslı torf'un çıkartılmasının tamamen yasaklanması öncelikle de benim işim gelmez. Etobur bitkileri torf olmadan yetiştirmek mümkün olmıyan bir konu. Ancak her bitkiyi de torf'a dikmenin gereksiz olduğunu konusunda da artık sanırım çoğu uzman hemfikir oldu.
Olabilir uçsuz bucaksız çok da önemli endemik ve/veya ender bitkilerin bulunmadığı fauna açısından da ciddi tehditler oluşmadığı bir alanda bu oluşum var ise fayda yarar argumentleri tartılıp belki torfun sökümü mümkün olan bir yerdir. Bunu bileme ben oraları göremedim, ancak tahmini şu yönde ki buralarda yani baltık bataklıklarında torf sökmek çok da büyük çevre sorunları yaratmıyacak olduğundan sökülüyordur. Bunu sizin ordaki gözlemleriniz bilgilerinizi aktarmanız müteakibinde göreceğiz.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön