View Single Post
Eski 10-05-2008, 14:21   #29
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Mehmet Salih, Berduray, Vyssera ve diger bonsai saksisi sorunu yasiyan tum arkadaslar. Kopukten, dogal gorunumlu kaya saksilari yapmayi mutlaka denemelisiniz. Hic de zor degildir. Herkesin yapabilecegini dusunuyorum. Belki ilk basta acemilikten olumsuzluklar yasiyabilirsiniz ama kopugun istediginiz gibi olmadigini dusundugunuz yerine tekrar baska kopuk yapistirip tekrar onu yedirip istediginiz sekli yakalayabilirsiniz. Bir iki denemeden sonra ne kadar kolay ve keyifli bir is oldugunu goreceksiniz.(en keyifli asama da dogal gorunum almasi icin, boya vurdukca kayalarin olusmasi)

Mehmet salih bey, dogru kopuk hafif oluyor ve dusundugnuz gibi ruzgardan devrilip suruklenebilir(icerisine toprak girdigi zaman biraz agirlasiyor, hafif esen ruzgardan etkilenecegini dusunmuyorum)

Alt tarafina agirlik koyma, iyi bir dusunce, yalniz metal agirliklari, oyle bir sekilde yerlestirmek gerekir ki distan gorunmesin. Belki kopukler yapistirilmadan once yenme payini da dusunup, yapistirilacak kopukler arasina metal levhalar konabilir.
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön