sayın İzmir'li, İlginize teşekkürler.
Göndermiş olduğunuz ikinci linke bakabildim. Yalnız benim asıl merak ettiğim Ege ve Akdenizde seralarda yetiştirilmesi olanağı ile ilgili. Ben de taze zencefili aldım ve saksıya ektim 1 ay önce. Sürgünleri 3-4cm. toprağın üstüne çıktılar. Bana gereken tam gübre isteği, tarlada veya serada bakımı, sulaması, hastalık ve zararlıları, hasatı
vb. konularda çok daha geniş bilgi.
Ülkemiz her yıl tonlarca ithal ediyor bu bitkiyi ve uzak doğuda bizim maydanoz gibi her yemeğe kullanılıyor. Çok faydalı bir bitki. Bence Türk mutfağında daha geniş kullanılması gerek. Ayrıca üretimi yapılırsa ciddi gelir getirebilecek ürünlerden biri.
saygılarımla..