Konu: Aporophyllum
View Single Post
Eski 06-05-2008, 23:48   #6
AKREP75
Yeni Üye
 
AKREP75's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: almanya
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyar11 Mesajı Göster
Sevgili Oguz,
Uzun zamandir cevap alamadigin sorunu farkettim az once.
istersen once Aporophyllum hakkinda biraz bilgi vereyim sana.Bu kaktusu ilk gordugumde benide oldukca etkilemisti. Son calistigim serada cogaltilma islemi yapiliyordu. ve orada da sadece iki rengi vardi ve bende orada sadece bu iki rengi alabildim. Bende suan sinirli mekan ve imkanlarla cogaltmaya calisiyorum.
Aslinda Aporophyllum kendi basina bir kaktus degil.Aporocactus ve epiphyllum cinslerinin melezlemeleri ve her gecen gun degisik rekleri ve turleri cikiyor piyasaya. Biliyorsun Aporocactus cok eski taninmis bir kaktus, Turkiyede Yilan cicegi **** yilan kaktusu, Epiphyllum lar ise atlas cicegi **** kaktusu olarak biliniyor. Cok kolay yetisen ve cok guzel cicekler acan bu turlerin melezlemesinden de yine cok guzel turler elde edilmis. Asagidaki resimde bendeki pembe ciceklisini goreceksin Kirmizi renklisinin fotosunu bulamadim suan.
Umarim Turkiyede birinden bulabilirsin bu turu, Kucuk bir dal bile alsan yeter zira cok cabuk gelisen ve buyuyen bir tur.
Saygilar,
Uyar11.
Sevgili Uyar 11 size bir sorum olacak hosgörünüze siginarak biraz manasiz kacacak ama acemiligime verin lütfen,sorum mesajinizdaki fotograftaki Aporocactusun arkasindaki ,bitkinin **** kaktusun adi nedir ?? Yaklasik 5 senedir o bitkiden var bende fakat ne oluyor ne ölüyor ismini cisminide buladim aramistim oysaki,simdi burda tesadüfen görünce cok sevindim nihayet sizin gibi tecrübe ve bilgi sahibi birinden ögrenecegim icin cevabiniz icin simdiden tessekkür ederim.

AKREP75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön