View Single Post
Eski 05-05-2008, 02:45   #22
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Acer palmatum ve Dolls

Kendime bir güzellik yaptım. Koçtaş'tan bir adet acer palmetum (alt tür adını bilmiyorum) aldım. Aslında alalı hayli oluyor. Şimdilik dikmeye kıyamadım. Aklıma geldikçe geçip karşısına öylece seyrediyorum onu.
Çünkü benim için değerli ve anlamlı bir ağaçtır bu…
Ve hep öyle kalacak…

Japon yönetmen Takeshi Kitano’nun 2002 tarihli Dolls filminde içiçe geçmiş üç masalsı aşk öyküsü anlatılır. Aslında masalsı denilemez bu filme, sürrealist demeli. Hani bazı şeyler yaşamayı arzu edersiniz, ama asla cesaret edemezsiniz… İşte bu filmdeki kişiler bu cesareti göze alıyor… Aşklarını katıksız platonik bulduğum için (zaten bu yüzden çarpıldım) sürrealist diyorum…
Yarı yolda bırakılmışlığın, pişmanlığın, özverinin, her şeyi göze almanın, elden kaçırılmış olan hayatların anlatıldığı destansı bir film… Yumuşak, ağır ama sert….

Ve bence asıl oyunculardan biri de acer palmatum ağacıdır. Kızın, oturdukları yerde uyuklamakta olduğu sevgilisinin boynunda görüp de eline aldığı şey bir acer palmatum yaprağıdır. . Suyun akışına kapılıp giden o yaprağı da belirtmek gerek… Bir de intihar eden delikanlının cesedi üzerindekini de… Zaten kızın kıyafeti de finale doğru kırmızıdır… Suda sürüklenip giden bir acer palmatum yaprağı gibi yani...

Bu filimde iki-üç dakika süren kırmızı ağaç görseli nefes kesici desem abartmış olmam… Yani acer palmatum denilince ille de bu film geliyor aklıma. Bu yüzden söz etme gereği duydum size.

İşte o filimden bir sahne, işte benim alçakgönüllü acer palmatumum…

Eklenen Resimler
  
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön