View Single Post
Eski 04-05-2008, 00:48   #26
ismetkenar
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 47
Yol yeri ve çit için önerim.

Sağ taraftan yukarıya araba yolu olarak kullanacağız. Yüz metrelik bir mesafe var. Orayı önce dozerle geçtik, üzerine orta boy mıcır döktük, bir kaç kez traktör geçirttik.
Sonuç çok başarılı değil. Eğim olduğu için, otlardan da arındığı için kuvvetli yağmurlarda oyulup geçiyor. Araba çıkamıyor.
Lastiklerin geçtiği yerlere beton yapıp ortadan su akış yeri kalsın diye düşündük ama uzun bir yol, pahalıya çıkacak diye vaz geçtik. Burası bizi biraz daha uğraştıracak. Daha neler yapılabilir bilmiyorum..
Sayın çekirdek.
Öncelikle güle güle oturmayı, doya doya doğada yaşamayı nasip etsin Allah.

Yol yerini traktörle sürdürüp, 15-20 cm toprağını bahçenizin uygun yerlerine taşıtıp, çukurlaştırdıktan sonra getirtilecek killi toprakla düzletip, resimdeki beton çim taşı döşetirseniz hem çamur olmaz, hem de aralarından doğal çim çıkar. Beton çim taşı doğal ortama düz betondan daha fazla uyum da sağlar.

Çit olarak da gldiçya ile (bizde katır tırnağı denir) dikenli çit, mazı ile herdem yeşil çit veya gldiçya mazı karışımı ile herdemyeşil dikenli çit oluşturabilirsiniz.
Bunu da pulluk ile derince bir çizi açıp, damla sulama borusunu 20-25 cm ye gömüp, gladiçya ve mazı tohumlarını da yüzlek ekerek çimlendirmesini yapıp, sürekli sulanabilir ve budama ile dikenli herdem yeşil çit yapabilirsiniz.
Ne yaparsanız papın. Mutlaka gönlünüze göre yapın ki huzur bulun.
Hoşça kalın.

Eklenen Resimler
 
ismetkenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön