View Single Post
Eski 02-05-2008, 12:20   #11
çekirdek
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Yok yok, soracağım şeyleri unutmadım. Aylardır fırsat bulup, resimleri seçip, 70KB'ye düşürememiştim. Bu işlerde de çok ağırım, bu nedenle önce resimleri koyayım dedim. Bir de soracağım şeyler, ortam tanınırsa daha iyi çözümlenebilir diye düşündüm.

Ev, iç harcamalarıyla birlikte 35 bin civarında tuttu, üç yıl önce.
Çevre çevrimi için epey düşündük. Ön görüşlerimizin kapanmasını hiç istemiyorduk. Delikli, hazır duvarlar zaten asla yapmazdık, beton direkten başka çare yok gibi düşünüyorduk ama o direkler de devamlı gözümüze görünecekti, sevimsizdi bizim için. Bizimki gibi demir ve tel örgü yapan şirketler ve ürünler de var, renk seçenekleri de var. Onlara da baktık ama bize pahalı geldi. Hem beton direklisi hem de bu hazır örgülüler 6 bin (üç yıl önce milyar) civarında çıkıyordu.
Biz bu direkleri hurdacılardan, Altınşehir civarında merkez hurda depoları var, oradan kilo hesabıyla aldık. Telleri de Karaköyden. Yaklaşık 2,5 civarında harcandı. Araziye getirince önce zımparaladık, sonra anti pas, sonra boya. Şu an üstlerinde tıpa yok, erken çürümemesi için üstlerini de tıpalayacağız bu yaz sonunda. Hemen değil çünkü,içlerinde su varsa buharlaşsın.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön