View Single Post
Eski 01-05-2008, 09:32   #1
scubat
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 75
Teras ve balkonda yetişebilecek ağaçlar

Merhabalar,

Foruma yeni üye sayılırım ve şuana kadar soğanlı bitkiler bölümünü neredeyse ezberlemiş durumdayım. Sümbül keyfini forum sayesinde yaşıyorum.

Yeni evime (istanbul/çekmeköy) yaklaşık 6 ay önce taşındım ve kocaman bir balkonum var. 6 Katlı binanın 5. katında ama teras kadar büyük bir balkon. Balkonun yarısı binadan dışa doğru çıkma yapıyor (yani direk güneş ve rüzgar etkisi altında) yarısı ise binanın içinde kalıyor (yani kuytuda). Balkon hayatını çok sevdiğimden ve manzaranında güzel olmasında dolayı kahvaltı ile başlayıp akşam yemeğine kadar haftasonunu balkonda geçirebilirim (hatta TV'yi bile çevirebilirim balkona ). Salonumla balkonum arası boydan boya (4,5metre) cam ve raylı cam kapı var. Yani balkon salonla içi içe gibi.

Balkonuma bitki (ağaç) almak istiyorum. Büyük saksı içinde yetiştirebileceğim her mevsim yeşil, dekoratif, soğuğa, rüzgara, güneşe, yağmura (gerçi kuytuya da çekebilirim) dayanklı olmalı. Boyu 1.5m civarında, enine değilde boyuna hacimli, ilgime cevap verecek(çiçek, meyve verecek ya da renk değiştirecek yani canlılığını bana hissettirecek) ve baktıkça bakasım gelecek değerli bir ağaç, (hatta iki tane)....maddi manevi uğraşabilirim...

Ama pek bir tecrübem, mazı türü mü olur, çam türümü, cüce bir meyve yoksa zeytin mi

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


Düzenleyen scubat : 06-05-2008 saat 08:25 Neden: imla hatası
scubat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön