View Single Post
Eski 30-04-2008, 12:29   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Köpükten yapay kaya çalışmaları

Oneren arkadaslara ben de katiliyorum ve bu yeni konuyu aciyorum saksi sorunundan oturu, kopukten yapilabilecek dogal gorunumlu yapay kayalarin, saksi yerine kullanilmasi kismen de olsa bonsai saksisina bir cozum getirecegini dusunuyorum.

Benim denemek istedigim, Maxine'nin yaptigi gibi yapay kayalari saksi icerisine yerlestirmek degil de, dogrudan yapay kayalari saksi gibi kullanip onlarin icerisine agaclar dikmektir.

Ornegin asagida eklenmis olan calismamda kayalarin en ust tarafi ici oyuk saksi gibi tasarlanmistir ve oraya dikecegim agac belki de bir yayilici ardic olacaktir.

Yapay kayalar 001.jpg

Bir birine yapistirilmis kopukler birbirlerine iyice yapismalari icin 24 saat bekledim.

Yapay kayalar 002.jpg
Kopuk yedirme calismasindan sonraki durum.

Yapay kayalar 003.jpg
Pek iyi olmadigini dusundugum yerlere tekrar kopukler yapistirip yarina kadar bekleyip tekrar yeni kopukleri sekillendirecegim.

Yapay kayalar 005.jpg

Kopukler uzerinde calisirken kullandigim alet ve malzemeler.

Yapay kayalar 004.jpg
Bu da koyu renge boyanmis, yarin diger kaya renklerine boyanmiya hazir bir calisma. Bunun da icerisine agac dikilecek altina da ayaklari olan, ve kayanin sekline gore tahtadan ozel bir altligi olacak. Hafta sonuna kadar bitirebilecegimi dusunuyorum. Nasil olacagini hep birlikte gorecegiz.


Tekin arkadasimizin ve herkesin yapacagi kopukten yapay kayalari burda paylasip birbirimizden ogrenecegimiz cok sey oldugunu dusunuyorum.

Hepimize kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön