Yoğurdun lastik gibi olması benimde başıma geldi. Mayalık diye ayırdığım yoğurdun başına bir iş gelince marketden aldığım yoğurdu (uzun süredir yoğurdumu kendim yaptığım için piyasada satılan yoğurtlar hakkında bir bilgim yoktu. İsminden dolayı tanıdık bir markanın yoğurdunu almıştım) mayalık olarak kullandım. Yaptığım yoğurtda aynen aldığım yoğurt gibi esnek oldu. Yiyemedik. Tekrar bir başka markanın (yerel) yoğurdu ile sütümü mayaladım. 4 veya 5. mayalamada (yaptığım yoğurtan mayalık ayırıp, onunla tekrar sütü mayalamak) istediğim tipte yoğurdu elde edebildim.
Sulanması konusunda ise kendi mayamı devam ettirdiğim sürece, su oranı ilk başlardakine göre daha az oluyor. Yanılmıyorsam yoğurdun sulu olması mevsime - hayvanın durumuna görede değişiyor.
Kutu sütten yoğurt yapanlar sütü çok kaynattıklarını söylüyor. Eğer bulabilme imkanı olan varsa yerli ırk, otlayan hayvanın sütünden denemelerini öneririm.
Probiotik yoğurt nedir, farkı nedir? Benim bildiğim doğal yoğurt probiyotik yoğurtdur. (Allayıp, pullayıp gelin ediyorlar
)