Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
...sonuç sümüksü bir yoğurt olmuştu.
...Buradan çıkarabileceğimiz sonuç, bu yoğurdu rahat rahat yiyebilirsiniz ancak mayalama için kullanmak pek mümkün değil zira ısı ve süresinde o kadar hassas koşulları evde sağlamak mümkün değil.
|
Evde yapılan yoğurtlarda en büyük şikayet sulanmasından ziyade yoğurdun sizin belirttiğiniz gibi lastik gibi uzaması veya sümüksü bir hal alması, bunun çaresi var mı bilmiyorum.
Prof.Erkan Topuz Hoca,
normal yoğurtların protein ihtiyacını gidermek için yenilebileceğini ama esas olanın
probiyotik yoğurt olduğunu ve bu probiyotik yoğurdun da evde yapılması gerektiğini gerek Arena programında gerekse posta gazetesinde belirtti.
Bu durumda evde probiyotik yoğurdu nasıl yapacağız ? Hangi probiyotik yoğurdu maya olarak kullanacağız ? (piyasada çeşitli probiyotik yoğurtlar var)