View Single Post
Eski 21-04-2008, 15:52   #16
Michiganensis
Ağaçsever
 
Michiganensis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 62
Hipericum

Merhabalar Değerli Agaclar.net üyeleri;

Üretimini yapmayı düşündüğümüz hipericum bitkisini, deneme seramızda yetiştirirken budamadan sonra oluşan pas hastalıgı ile mücadele etmemde bana yardım ederseniz çok memnun olurum.

Öncelikle uygulanan işlemlerden bahsedeceğim. Kışın yaptığımız budamadan sonra, mart ayının ıkıncı haftasına dogru ılk yaprak cıkısları basladı. Daha sonra kenar yataklarda baslayan ve sera ıcınde gıderek yayılan yaprak altında ki acık turuncu lekeler basladı ve gıderek yayıldı. Ilk gozlemde captan 50 wp uygulandı
ve bır sonuc alınmadı kurtarabıldıgımız sadece ust yapraklar oldu. Bırde ust yapraklar buruşuk şekilde ve büyüyüp genişledıkce düzelmekte. İlk aklıma gelen orumcek oldu ama yaprak altlarına baktıgımda yumurta gozlemlemedım.
Bıtkı bu hastalıga cok dayanıksız sukranayalp'ın belırttıgı gıbı ben bunu kış döneminde uygulanmayan gübreye bağlıyorum. Aslında asıl üretımını yaptıgımız bitkilerle uğraşmaktan hıperıcumlarla pek ilgilenemedık ama artık bu bitkiyı canlandırmak ıstıyorum. işe ilk basta sera etrafındakı yapancı otları temızlemekle basladık. Resımlerde de gorudugunuz gıbı kumlu bır toprak yapısı ve drene sıstemı mevcut yataklarda yetıstırecegız.

Üretimine tam olarak hakim olamadığımız bir bitki. Bunun için deneme seramızda olumlu bir sonuç alıp, üretimini gerçekleştirmek istiyoruz.

Çektiğim resimleri inceleyip yorumlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum.

Teşşekkürler.

Eklenen Resimler
     
Michiganensis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön