View Single Post
Eski 21-04-2008, 12:45   #9
Kaktüs-Çiçeği
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Burada dün akşam çektiğim bir resim var. Belediyelerin yol , refüj, kaldırım, otoprak ağaçlandırmasında sıkça kullandıkları bir ağaç var; demir ağacı, Casuarina sp. Bu ağaca demir çamı da denmekte ve bilmeyenler de çam sanmakta. Bakın, demir ağacı otoparka ne yapmış...

Eklenti 8328
Sayın Pakkaner

İzmir Belediyesi ,özellikle Üçkuyular semtinde bu ağaçları sıklıkla kullanmış.Bu ağaçlar gençken güzel bir görünümde oluyorlar.Fakat yaşlılıkta çirkin bir hal alıyorlar.İzmir'de bulunan apartmanımızın ,arka bahçesini otopark olarak kullanıyoruz.Komşu apartman bahçesinde bizim sınıra çok yakın bir yerde DEMİR AĞACI var. Ağaç yaklaşık onbeş yaşında.Zamanında bilinçsizce yapılan budamalardan dolayı,acayip bir görünüm almış. Sanki erken yaşlanmış.Dalları gevrekleşmiş zaman zaman ufak bir rüzgarda dahi kopup altındaki park etmiş otomobillerin üzerine düşüyor.Bahçemizdeki araçlardan ikisi bu yüzden önemli ölçüde maddi hasar gördü.
Komşu apartmandan bu ağacın budatılmasını talep ediyoruz.Bu ağaç ÇAM ağacı diye inad edip,budatmaya yanaşmıyorlar.Halbuki Demir Ağacının tepe budatması sonucu gençleştiğini biryerlerde okumuştum.Dolayısıyla otoparklara kesinlikle bu tür ağaç dikilmemesini öneririm.

Kaktüs-Çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön