Konu: Nane
View Single Post
Eski 18-04-2008, 11:44   #20
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Erkekler Dikkat :)

Nane çayı kısırlığa neden oluyor
Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) yapılan bir araştırma Isparta ve çevresinde kaynatılarak içilen nanenin gebeliğin oluşumunu olumsuz etkilediğini ortaya koydu.


AA
Güncelleme: 17:43 TSİ 02 Mart 2007 CumaISPARTA - Isparta’da kaynatılarak tüketilen nanenin (Mentha Spicata Labiatea) üreme sağlığına etkisini araştıran Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, bu araştırmanın sonunda nanenin, çay gibi kaynatılarak sıklıkla tüketilmesi durumunda gebeliğin gelişimini olumsuz etkilediğini belirledi.


http://www.ntvmsnbc.com/news/400843.asp?cp1=1

Nane çayı tüyleri döküyor

nane çayının düzenli tüketimi erkeklerde cinsel isteksizliğe, kadınlarda ise tüylerin dökülmesine neden oluyor

http://www.ntvmsnbc.com/news/400767.asp

GÜNDE İKİ BARDAK NANE ÇAYI İÇMENİN, KADINLARDA İSTENMEYEN TÜYLERLE MÜCADELEYE YARDIMCI OLDUĞUNU YAZDI.

İngiliz Guardian gazetesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Endokrinolojisti Mehmet Tamer'in son araştırmasına yer verdi. Gazetenin bilim muhabiri Ian Sample imzasıyla yayınlanan haberde, ard arda beş gün boyunca nane yaprağı çayı içen kadınlarda yüz, karın ve göğüs bölgelerinde koyu renkle tüylerin oluşmasına neden olan hirsutizm'i tetiklediğine inanılan hormonların azaldığı kaydedildi.

Söz konusu düzensizliğin Polikistik Yumurtalık Sendromu'yla ilişkili olduğu belirtilen haberde, bu durumun, doğum yapabilme çağına gelen bayanların yüzde 5 ila 10'unu etkilediği ifade edildi.

Türk bilim adamının çalışmasının 'Phytotherapy Research' dergisinde yayınlandığı kaydedilen haberde, çalışmada yaşları 18 ile 40 arasında değişen 21 kadının kullanıldığı ve bu kadınların 12'sinde Polikistik Yumurtalık Sendromu olduğu vurgulandı.

Haberde, çalışmanın sonuçlarında kan testlerinin, testesteron hormonunun yüzde 29 oranında azaldığını gösterdiği aktarıldı. Gazete, araştırmaya göre nanenin, mevcut tedavilere iyi bir alternatif olabileceğini yazdı. Haberde, Türk ekibin söz konusu araştırmayı yapmaya, uzun süre nane çayı içen kullanan erkeklerde libidonun azaldığı bilgileri üzerine yapmaya karar verdiği de kaydedildi.

http://www.haberler.com/bol-bol-nane-cayi-icin-haberi/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön