View Single Post
Eski 07-05-2006, 13:44   #34
bonsaisever
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Çok güzel bir konu.

Bonsai'yi bir resim veya biblo değil, canlı bir varlık. Çocuğunuza nasıl ilgi gösteriyorsanız ona da öyle ilgi göstermelisiniz.

Yeni başlayacak olan hiç kimseye Bonsai almasını ve tohumdan yetiştirmesini tavsiye etmem. İlk önce bir veya bir çok fidan alarak, o fidanlara bakabilme kabiliyetini geliştirmesi neticesinde "Ben artık bonsai'ye bakabilirim" dediği zaman bir bonsai sahibi olmasını öneririm. Bir fidana bile bakmayı öğrenmemiş insanın bonsai'ye bakabilme şansı hiç yok.Zaten fidan yetiştirmeyi öğrenmiş bir kimse de hazır bonsai almak yerine fidanını bonsai yapmaya başlamış demektir

Tohumdan bonsai yetiştirmeyin diyen de yok. Tohum uzun zaman ve emek gerektiren ama bir o kadar da zevkli bir iş. Fakat tohumdan yetiştirip bonsai yapmak için kendinizi o işe adamış olmanız lazım. Bu işe başlayıp bir süre sonra sıkılıp atabilirsiniz. Siz artık bir bonsai yetiştiricisi olmuş, bu işi devam ettireceğinizi kafanıza koymuşsanız hiç durmayın tohumlar sizi bekliyor.

Bir de ağaçlarınızın kuruması sizi yıldırmamalı. Bonsai ustaları da ağaçlarını kurutur ve kaybeder. Bunun için elinizde olabildiğince çok fidan bulundurmaya gayret edin ki kaybettikleriniz sizi üzüp vazgeçmenize neden olmasın.

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön