View Single Post
Eski 07-05-2006, 12:30   #33
Şule
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
1-Hazır bonsai satın almak= Emeklerimizin bir gün nasıl bir sonuca dönüştüğünü görebilmek için iyi bir yöntem. Sabırsızlığımızın neden olduğu ağaç ölümlerini engellemede birebir.

2- Fidandan bonsai yapmak= Bizim de bir bonsai yapabileceğimizi kanıtladığımız yöntemlerden biri. Sabırsızlığımızı yenmek için ilk adımı attığımızı gösterir. Amaç sadece sahip olmak değil yetiştirmektir. Bütün riskleri alarak, bir ağaç üzerinde emek harcarız. Daha bir değerlidir.

3- Tohumdan yetiştirmek= Bir çocuğu büyütürken her aşamasında emeğinizin geçmesi gibidir. Tohumdan çıkışını sabırla beklersiniz. Tohumdan çıkar, her gün seyredersiniz bu minik canlıyı. Seyrederken bir gün büyüyüp bonsai olacağı günleri hayal edersiniz. 30-40 yıl sabırla, sevgiyle büyütürsünüz onu. Sonra bir gün belki ondan önce ayrılırsınız dünyadan. Ve geride sizi onu büyütürken, severken görmüş bonsai sevdalısı insanlar kalacak. Bence torunlarımızı da bonsaiyle tanıştırmanın en güzel yolu. Yetişen her ağacın manevi bir anlamı olacak onlar için. Ve tohumdan yetiştirmek, artık sabır sahibi bir insan olduğumuzun kanıtıdır.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön