View Single Post
Eski 16-04-2008, 13:27   #21
Passion
Ağaç Dostu
 
Passion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2007
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 513
Merhabalar,

Acem borusu dikildikten kaç sene sonra çiçek açar acaba? Benimki güneş gören bir yerde olmasına rağmen 5 senedir hala çiçeğini göremedim. İlk dikildiğinde 10-15 cm kadardı sanırım. Annem dikmiş. 2-3 sene o boyda kaldı zaten. Son iki senedir boyu uzayabildi. Geçen sene boyu 4-5 metreye kadar uzadı. Bu sene şimdilerde yeni yeni yapraklanmaya başladı ama yapraklanma ancak 1.5-2 metrelik kısma kadar var. Daha yukarası kuru ince dal formlarında. Toprağı killi bir toprak.

Yanına geçen sonbahar mor salkım çeliği diktim. Morsalkım çeliğinin birinde yeni filizlenme görünüyor. Diktiğim yer garaj önü. Acem borusunu iplerle garaj önüne sardırdım. Morsalkımı da garajın çatısına sardırmayı düşünüyorum. Gerçi çatı metal sacdan yapılma. Aşırı sıcaklık oluşup morsalkımı etkileyebilir diye de düşünmüyor değilim.

Acem borusunu çiçeklendirme konusunda erken mi davranıyorum ? Eğer açması gereken zamanda ise ne yapabilirim ? Toprağına gübre vs. atmaya çalışıyorum ama bu ne sıklıkta ve ne gübresi olabilir bilmediğimden ne kadar sağlıklı gübreleme yaptım bilmiyorum..

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön