Konu: Limon
View Single Post
Eski 15-04-2008, 15:33   #24
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Benim 3 tane limonum ve 3 ayrı sorunum var.
1. birinci limonum çekirdekten yetişme. Şu an yaklaşık 2 metre boyunda. Sanırım yaşı 7-10 yıl arası. Aşısız olduğu için meyve vermez diye biliyordum ama burada okuduklarımı yanlış anlamadı isem aşı yapılmamış, çekirdekten yetişen limon meyve veriyormuş. Okuduğumu doğru anlamışmıyım?

2. ikinci limonumu 4 yıl önce koçtaştan almıştım. Aldığımda üstünde meyvesi vardı. Ama ben aldığımdan beri meyve vermedi. Sürekli boyuna uzayıp duruyor. Boyundan budamanın zararı olur mu? Ya da bırakayım uzayıp gitsin mi ?

3. Üçüncü en sevdiğim limonumu geçen sonbahar az kalsın öldürüyordum. Uyarılmasına rağmen, neredeyse yarım kilo şeker gübresi verdim. Zavallım kurudu, yaprak döktü ama onu sevdiğimi biliyormuş yeniden yeşillenmeye, yeni yeni yapraklar açmaya başladı. Şeker gübresinin negatif etkisini yeni yeni atlatıyorken ne önerirsiniz? Acaba bu yıl limoncuğu kendi haline mi bırakım? herhangi bir gübre veya besin vermem sakıncalı olur mu?
merhaba,

1. Aşısız olduğu için meyve vermez diye bir şey yok tabi ancak çekirdeği aldığınız meyveden vermeyebilir.Limonun türüne göre, çekirdekten ekilen bitki türüne doğru olabilir de olmayabilir de.Örneğin yukarıdaki yazılarda bahsi geçen meyer limon türüne doğru değildir.Yani meyer limon meyvesinin çekirdeğinden ektiğiniz zaman çıkacak ağacın meyvesi meyer limon olmayacaktır.
Siz ne ektiğinizi bilmiyorsanız, en doğrusu yine ağacınızı aşılamak olacaktır.Mevcut limon üzerine aşı yapabilirsiniz.

2. Boyuna budamanızın zararı olmaz, aksine doğru bir form vermek için yapmanız gereken bu şu an.

3. Bence ağacınızı bir süre kendi haline bırakın

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön