Konu: Limon
View Single Post
Eski 15-04-2008, 09:36   #16
nulgen
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-08-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Aynı hatayı biz de yaptık, geçen yıl yediveren olduğunu öğrendiğimiz üzerinde çiçekleri olan bir limon almıştık, fazla sulamaktan nohut tanesi kadar olan bir sürü limonumuz ne yazık ki teker teker döküldü. Tabii fazla sulamanın zararlarını forumun ilgili başlıklarını okudukça öğrendim.
Balkonda duran ağaç kış boyunca yapraklarının tamamına yakınını döktü. Bu arada gerekli olan gübre takviyesini yaparak tabii sulamasına da dikkat ederek merakla beklemeye başladım.
Yaklaşık iki ay kadar önce yeni sürgünler yapraklar ve çiçek tomurcukları patlamaya başladı, her geçen gün onların gelişimini izlemek öyle güzeldi ki. Üzerinde onbeş tane kadar tomurcuk vardı, bu beni ümitlendirdi tamam dedim bunlar meyveye dönüşür ve kalır, geçen seneye nazaran az olması tutunabilirler diye düşündürdü nedense. Fakat ne yazık ki bu tomurcukların hepsi de daha açmadan teker teker döküldü. Bunun neden olduğunu anlayabilmiş değilim.
Merak ettiğim bir şey var, bu yıl içinde tekrar çiçek açar mı acaba, açmazsa da artık merakla seneyi beklemem gerekecek.

nulgen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön