Et suyu tabletleri nasıl imal edilir hiç araştırdınız mı?
Şöyle ki... Önce kesilen hayvanların işe yarar kısımları ayrılır. Biftek, bonfile, veya fileto, bud, gerdan v.s. sonrası kıyma olabilecek kırıntılar da işlenir köfte veya salam sosi olarak. Geriya kalan bakiye kadavra artıkları tuz ruhunun içinde eritilir. iğrenç katı gibi zor akışkan sıvımsı bir kütle oluşunca falza gelen tuz ruhu sud kostik ile nötalize edilir. Suyu çekilir kurutulur veda kuru made küp şekline getirilir. Tabii bu kimyasal tepkime sonucu aşırı bir tuz oluşur. Öncelikle bunun bitkilere iyi geleceğini sanmadığımı yazmak isterken korkarım büyük çoğunluğun da bir daha etsuyu tableti kullanırken tekrar düşüneceklerini farketim.
Kimyasal veya mikrobiolojik açıdan bir sakıncası yok iken...
Siz yine de reklamlara kanmayın kimse tavuğun en iyi taraflarını alıp suda haşlayıp o temiz tahtada kıyıp baharat ekledikten sonra fırınlarda kurumıya bırakmıyor...
Zaten Benetton'un reklam fotoğrafçısı Oliviero Toscani "Reklam gülen bir leşdir" diye de kitap yazmamışmıydı