View Single Post
Eski 09-04-2008, 11:53   #11
caretta
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Eskiden "Papara" yapardı aile büyüklerimiz

Kıyma soğanla kavrulur,içine karabiber ve kimyon (arzuya göre) konur.

Kıymanın rengi döndüğünde salça eklenir ve göz kararı su ( miktarı ekmekleri ıslatacak ama sulandırmayacak kıvamda olacaktır) konarak ateşte kaynatılır.

Bayat ekmekler mümkünse yayvan kalın kenarlı orta boy bir tepsiye küçük lokmalar halinde parçalanarak dağıtılır.Kıymalı karışım sıcak sıcak her bir lokmaya değecek ve ıslatacak şekilde eşit paylaştırılır..

Üstüne daha önce hazırlanan sarmısaklı yoğurt dökülür, en üste ise tereyağda kızdırılmış acı pul biber.Hafif ateşte tepsi 2-3 tıngırdatılır ) ve sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön