View Single Post
Eski 09-04-2008, 11:18   #9
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
3 yıldır deneme yanılma yöntemiyle uyguladığım tariflerin içinde, sonunda kendi damak tadıma en uygununu bulabildim.

- 3 ölçü un (1 ölçü normal beyaz un, 1 ölçü tam buğday unu ve 1 ölçü paket halinde satılan 7 tahıllı un olmak üzere),
- 1,5 ölçü ılık su (ayran katılması kabarmaya ve lezzete çok yardımcı oluyor),
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yemek kaşığı şeker,
- zeytinyağı (gözkararı koyuyorum ama sanırım 1 yemek kaşığı falan),
- Bir kullanımlık instant mayanın yarısı kadar,
- İçine dilediğiniz her türlü malzemeyi ilave edebilirsiniz. Benim favorim ceviz, çörekotu, ketentohumu.

Tüm malzemeleri karıştırıp iyi bir şekilde yoğurduktan sonra (ben o işlemi makineye hamur modunda yaptırıyorum), sıcak bir yerde kabarmasını sağlayıp, 170-180 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişiriliyor.

Arada bir kez 15 dakika kadar ısıyı azaltırsanız (örneğin 130 derece gibi) içi daha güzel pişip, hamur olmaktan kurtuluyor(ben de makine yerine fırında ısı ayarlarıyla oynayarak pişirmeyi tercih ediyorum, böyle daha iyi sonuç aldım).

Umarım siz de iyi bir sonuç alırsınız. Şimdiden afiyet olsun

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön