View Single Post
Eski 09-04-2008, 09:48   #7
şükran ünal
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Bizde bayat ekmek diye birşey olmaz. biraz sertleşen ekmekleri fırın tepsimde fırının içinde kurutur,frını yaktığımda hafifçe pembeleştirerek robottan çekip galete olarak harcarım. (fırınlamadan robotunuzda ekmeği çekerseniz bıçağını bir daha kullanılmaz hale getirirsiniz denenmiştir) size bayat ekmekle tadına doyamayacağınız ve çok çabuk yapabileceğiniz bir sufle tarifi vermek istiyorum.Deneyin ve sonucunu görün.

KOLAY EKMEK SUFLESİ
Bayat ekmeklerinizi lokmalar halinde bölün bir büyük kasede bir su bardağı sütü iki adet yumurtayı bir küçük kutu süt kremasını, biraz toz şekeri bir çay kaşığı vanilyayı ve azıcık yumuşamış tereyağını iyice çırpın ve ekmekleri bu karışımda olabildiğince yumuşayana kadar bekletin yani ekmekler sütü çeksinler.

Sonra yağladığınız sufle kaplarına kaşıkla bu karışımdan doldurunuz ve arzu ederseniz içine parça çukulata, ceviz veya fındık kırıkları,çilek parçaları vs. katabilirsiniz ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşip kabarıncaya kadar 200 derece de pişiriniz çıkarttığınızda üzerine pudra şekeri eleyip sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön