View Single Post
Eski 09-04-2008, 08:41   #42
Sümeyye Polat
Ağaç Dostu
 
Sümeyye Polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-06-2007
Şehir: Konya
Mesajlar: 186
Sevgili olay9, Tuba Hanım, Buket Hanım çok teşekkürler...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaykaradag Mesajı Göster
Sevgili Sümeyye siklamen güneşi sevmiyor mümkün olduğu kadar serin bir yerde tutmalısın anladığım kadarıyla seninki camın önünde.Birde diğer çiçeklerin yanına koyma temiz havayı daha çok seviyor.Bu arada siklamen kış çiçeğidir bende senin gibi Malatya'ya ancak baharda gelen kış çiçeklerine önceleri çok saldırırdım ama artık aklım başıma geldi
Tuba hanım çiçeğin bulunduğu yer aydınlık ama sıcak değil. Aslında bu kırmızı olan komşumuzun çiçeği. Minik yeğeninin aşırı ilgisinden korumak için bizde kaldı bir hafta kadar. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama yaprakların birden sararması bunun doğal bir süreç olmadığını düşündürdü bana. Ama arkadaki pembe bizim. Onun şimdilik sorunu yok. Umarım bundan sonra da olmaz.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Çok sulanmışsa yumrusu eriyebilir. Ama uzun zaman önce çiçeklenen siklamen dönem sonuna da gelmiş olabilir. Çiçekler dökülünce ortaya tohum kapsülleri de çıkması gerekiyor. Sizde tohum kapsülleri ortaya çıktı mı?
Buket Hanım tohum kapsülleri kırmızı olanda bir tane var, pembe olanda da üç tane. Daha önce kuruttuğum siklamenlerin tohumu olmamıştı hiç. Forumda tohumları olduğunu öğrendiğimde de çok şaşırmıştım. Eğer bir sorun çıkmazsa üç kapsül de sağlıklı görünüyor. Fırsat bulunca resimlerini eklerim.


Düzenleyen Sümeyye Polat : 31-05-2008 saat 10:01
Sümeyye Polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön