View Single Post
Eski 04-05-2006, 13:02   #11
Plumbago
Ağaç Dostu
 
Plumbago's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 816
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DevrilgenKayik
İlginiz ve yanıtlar için çok çok teşekkürler.
Ama son mesajlara baktığımda ne güzel alev ağacı kalmış, ne de acer-japonez akçaağagaci önerilerde
Bizim bahçede 5-6 tane berberis-hanım tuzluğu var ama morumsu , pek güzel değil, yani çalı hoş ama ben öbür ağaçları çok beğendim. Herşeye rağmen onları deneyelim bakalım. Bahçede güney tarafında yaşatmaya çalıştığımız 3 yıllık yaprak dokmeyen bir manolyamız var.Senede 1 adet çiçek açıyor, müthiş kokulu,2-3 gün sürüyor, zamanını kaçırmamaya çalışıyoruz. Ben ilk kokladığımda a bu sabun kokuyor dedim, meğer manolya kokulu sabunun gerçek kokusu oymuş. Çiçekten sabun kokusu değil, sabun kokusundan çiçek kokusu çıkarıyoruz maalesef. Neyse uzatmıyım, bu Çorlu'da zor yaşar dediler. İlk sene naylonla kapattık, sonra saldık, hala hayatta. O nedenle denemekte fayda var, bakalım.
Sizi azminizden dolayı tebrik ederim Yaprak Dökmeyen Manolya'yı bu kadar soğuk ve olumsuz koşullarda yaşatmayı başarabildiyseniz Alev Ağacı'nı da denemenizde fayda var. Kışın çok soğuk günlerinde bitkiyi sararak korumak mümkün aynı yöntemle Alev Ağacı'nı da yaşatabilirsiniz. Hatta sonuçları burada bizimle paylaşırsanız çok sevinirim

Acer palmatum (Japon Akçaağacı) konusunda da bir deneme daha yapmalısınız. Sonuçta bu bitki için esas sorun kış soğuğu değil taban suyu seviyesi değişiklikleri. Ancak yine de bu bitkiyi evinizin varsa Doğu cephesinde bir alana dikmenizde fayda var. Çok fazla güneş ve sıcaktan olumsuz etkilenir çünkü.

Plumbago Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön