MALZEMELER:
5 kg domates
2 kg salçalık biber
bir miktar sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım kilo cin biberi
kimyon, nane, karabiber, kekik (hepsinden yarım tatlı kaşığı)
tuz
YAPILIŞI:
Domates,biberler ve sarımsak ayrı ayrı robottan geçirilir. Temcereye önce domates ve salçalık biber konur. Suyunu çekip koyu kıvamagelinceye kadar kaynatırlır. Ardından cinbiberi ilave edilir. 5 dk daha kaynatılır. sarımsak baharat sıvı yağ ve istenilen oranda tuz ilave edilip biraz daha kaynatııp ateşten alınır. Sıcak halde kavanozlanıp kapatılır ve kavanoz ters çevrilir. soğuyunca dolapta muhafaza edilir.
NOT: bu sos istenilen her zamanda yapılabilir fakat biz genelde kış için yapıyoruz. Ölçüler ondan dolayı biraz fazla. Çok lezzetlidir. yaparsanız bu ölçüler bile az gelebilir
. Afiyet olsun...