Acı biber sosu
Balkondaki süs biberlerinizi belirli aralarla toplamanız gerekir ki tekrar çiçek açsınlar...
Bu kadar biber toplayınca bitirmek mümkün değil. Bir kısmını sos olarak hazırlayabilirsiniz.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
Biberlerlerin hizasına kadar az su koyun ve haşlayın.
Parçalayıcıdan geçirin. Tel süzgeçte, bir kaşık yardımıyla kabuklarından ayırın. (hiç bir aşamada ellerinize değmemeli, eldiven kullanın)
Suyu fazla ise ocakta biraz daha suyunu çektirin ya da güneşe koyun. Yenecek oranda tuz ekleyin. Biber, böyle sos kıvamında olduğu için, buzdolabında bile bozulabilir, bu nedenle içine bir aspirin atın... Küçük kavanozlarda saklayın.
Köfte
vb. yemeklerin yanında, tabağın kenarına bir kaşık koyabilirsiniz.
Kaşığı büyük tutmayın, isteyen tekrar alsın