Acı biber sosunu bilmem ama başka bir sos tarifi yapabilirim.
Tavuk için sos
1 baş kurusoğanı sıvı yağda hafifçe kavurup, tavuk parçalarını (baget, but veya bütün parçalanmış tavuk farketmez) ilave ediyorsunuz.
Tavukları da soğanlarla beraber hafif renkleri dönünceye kadar kavurup, biraz salça koyup, istediğiniz kadar tuz ve su ilave ediyorsunuz.
Onlar haşlansınlar. Bir çukur kasede, 4-5 diş sarımsağı eziyorsunuz, içine bir tatlı kaşığı kişniş, tuz, biraz buğday unu, biraz mısır unu ve su katıp pürüzsüz bir şekilde karıştırıyorsunuz.
Kaynamakta olan tavukları alıp, haşlama suyuna, bu karışımı karıştırarak ilave ediyorsunuz. (Muhallebi yapar gibi) Tarhana çorbasından biraz daha koyu koyu kıvamda bir sos olacak. (boza kıvamı diyebiliriz) Haşlanmış tavukları, bu sosla servis ediyorsunuz.
Deneyin bakalım beğenecek misiniz?