View Single Post
Eski 02-04-2008, 21:27   #67
Gelendost
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2008
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nnj24 Mesajı Göster
Mine hanım
benim erzincanda 5 dönüm yarı bodur elma bahçem var 1 yıl oldu tesis edeli.Şimdi benim bir kaç sorum olacak size. Öncelikle diktiğim yarı bodur elma fidanlarını sıra üzeri 4m sıra arası 4.5 m ye diktim.Sizce bu aralıklar normalmi.Bu fidanların yarısı aldığımda budanmış fakat geri kalan diğer yarısı budanmış değildi şimdi ben dikim budaması yapmalımıyım.?
Yarı bodur ağaçlarda tam verim de ortalama ağaç başına verim kg olarak ne kadardır.?
Sulama sistemi olarak doğal akarsu yöntemi kullanıyorum.Bu doğrumu yoksa damlamamı yapmalıyım ki bu oldukça zor.Yinede yapmalımıyım.

Diğer bir sorum da şu; Yukarıda söz ettiğim bahçenin bitişiğinde 5.5 dönüm bir arazi daha aldım ve burada da elma bahçesi tesis etmek istiyorum fakat yarı **** tam bodur elma konusunda kararsız kaldım.Kaldı ki bizim burada henüz tam bodur elma bahçesi hiç görmedim acaba bizim buralar kışı çok sert yazı ise kurak ve sıcak geçen bölgeler olduğu içinmi tercih edilmiyor. Yoksa yeterince bilinmediği içinmi.Bu konuda tereddütüm var.
Ayrıca şayet tam bodur elma bahçesine karar verdiğimde telli terbiye sistemi için gerekli olan direk ve tel sistemini malzeme olarak nelerden kullanmalıyım ve direkler arası mesafe ne olmalı,ayrıca tel sistemi sadece sıra üzerimi yoksa parelel de çekmelimiyim.
Biraz uzun oldu özür dilerim ama gerçekten çok kararsız kaldım.Şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkür ederim...

s.a benim 300 adet yarı bodur agacım var toprğı süper gübreler ilaçlar tam olmasına rağmen 6 yaşında ama düzgün verim alınmadı normalide bu zaten sana ve herkese tavsiyem yarı bodur üzerine red chief **** scarlet spur dölleyici olarak golden reinders bu yıl 800 adet mm106 diktim araştırmalarım neticesinde 1 dekardan 6-8 ton arası ürün veriyor

Gelendost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön